Narozeninový
happening

Fragner a Holl na střeše kulturáku. Fiktivní setkání dvou architektů – tvůrce ostravského domu kultury Jaroslava Fragnera a autora chystané přístavby koncertního sálu Stevena Holla. 

 

V rámci oslavy 60. výročí Domu kultury města Ostravy proběhlo ve spolupráci s Janáčkovou filharmonií OstravaDivadlem Petra Bezruče fiktivní setkání dvou zásadních osobností spojených s ostravským „kulturákem“.

Jaroslava Fragnera, autora budovy, který tvořil od 30. do 60. let minulého století, ztvárnil herec Divadla Petra Bezruče Lukáš Melník a za maskou Stevena Holla, newyorského architekta, který aktuálně navrhuje nový koncertní sál pro Ostravu, se ukrýval Ondřej Brett, rovněž od Bezručů.

V pátek 16. dubna 2021 – tedy přesně 60 let od slavnostního otevření budovy – si ti dva symbolicky připili na střeše domu kultury na další úspěšná léta. Slavnostní chvíli podtrhli svou hrou hudebníci Janáčkovy filharmonie Ostrava a červenými balónky vyzdobené průčelí budovy dalo o oslavách vědět i kolemjdoucím.

Za fotografie a video děkujeme Radimovi Kolibíkovi a Petru Hrubešovi, za výzdobu firmě Dumibal, za výrobu masek Martinovi Froulíkovi a za spoluorganizaci Janáčkově filharmonii Ostrava a Divadlu Petra Bezruče.

Fotoreportáž ze střechy